Bezoek gratis de Geluidsinstallatie ‘Stemmen uit de Nacht’ in de aanloop naar het Podcastfestival in Tolhuistuin

26 september 2019

Op 28 september 2019 vindt de tweede editie van het Podcastfestival [www.podcastfestival.nl] plaats. Dit jaar vindt het Podcastfestival plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Vanaf 24 september kun je alvast gratis een voorproefje nemen op het festival. Ga daarvoor naar de Tuin van de Tolhuistuin.

Door een QR-scanner te activeren (bijvoorbeeld door een foto te maken met je smartphone) kun je de speciaal voor Oerol ontwikkelde podcast beluisteren. Bij mooi weer kunnen bezoekers op zitzakken achterover leunen, tussen de wapperende doeken in. Bij regenachtig weer kun je tussen zwarte lappen stof doorlopen – of alsnog in een zitzak hangen, maar dan een stukje verderop, terwijl je verhalen hoort van eilandbewoners van Terschelling over hun nachtelijke droomwereld.

De installatie ‘Stemmen uit de Nacht’ is ontworpen door podcastmaker Babette Rijkhoff en scenograaf Eva Koopmans. Benieuwd naar de verhalen van de installatie? Neem dan alvast een kijkje bij de Tolhuistuin en vergeet je smartphone, koptelefoon en bij slecht weer niet je regenjas mee te nemen!

Het Podcastfestival 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Stichting Democratie & Media, het Nederlands Letterenfonds, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, audio-editing app Hindenburg en Auto.nl, in samenwerking met Tolhuistuin en Dag en Nacht Media. Het bezoek van Tim Howard wordt mede mogelijk gemaakt door het International Visitors Programme van Het Nieuwe Instituut met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken.