Overview

In deze uitzending berichten over Amsterdam als populairste datacenterlocatie. Cubonacci dat toetreedt tot het Nvidia Inception Program, deelname aan de Europese cloud, het oplossen van wiskundesommen met deep learning, nieuws rondom datalekken, een blockchaindiscussie en de eventkalender voor februari 2020.

Goed nieuws uit Nederland

 

 

Cloudnieuws

 

 • Hostingsector omarmt Europese cloud
  De Nederlandse online sector heeft interesse in deelname aan een Europese data-infrastructuur. De Dutch Hosting Provider Association (DHPA), die een aantal vooraanstaande Nederlandse datacenters, hosters en service providers verenigt, schaart zich achter het Europese Gaia-X-initiatief. (Computable.nl)

 

Academisch nieuws

 

 

Securitynieuws

 

 • Kwart Europese datalekmeldingen komt uit Nederland
  Sinds de invoering van de GDPR op 25 mei 2018 zijn er in Europa meer dan 160.000 meldingen van datalekken gedaan. Maar liefst een kwart daarvan komt uit Nederland! Dit blijkt uit de DLA Piper GDPR Data Breach Survey 2020. (DLAPiper.com)
 • Microsoft-database lekte 250 miljoen bestanden
  Een database van 250 miljoen bestanden met gesprekken tussen Microsoft-medewerkers en klanten stond een maand lang open en bloot op internet. De bestanden bevatten persoonsgebonden informatie zoals e-mailadressen en ip-adressen. (Computable.nl)

 

Overig nieuws

 

 

Meetup en congressen

 

 • Neo4j GraphTour Amsterdam 2020
  Gedurende de hele dag vinden er op 4 februari 2020 allerlei sessies plaats over hoe Graph-technologie de moderne enterprise kan transformeren. Zo zijn er sessies over hoe je innovatief kan zijn met Graph, responsible aritificial intelligence en Graphs voor artificial intelligence en machine learning. De Neo4j GraphTour Amsterdam 2020 vindt plaats in het Compagnietheater in Amsterdam. (Neo4j.com)
 • Azure.Thursday – February 2020
  Op donderdagavond 6 februari 2020 geven Rob van Geloven (Living on the IoT Edge), Aliaksandr Huzen (IoT Reference Architecture on Azure) en Edwin van Wijk (Building IoT Edge solutions) alle drie een talk over IoT gekoppeld aan de Azure-cloud. Aanwezig zijn bij dit gratis event in Utrecht bij XPRTZ wordt lastig, de gastenlijst is vol en er wordt met een wachtlijst gewerkt. (Meetup.com)
 • Data & Analytics in Silicon Veghel
  Op donderdag 20 februari 2020 draait alles om data analytics in Silicon Veghel. Voor dit event zijn twee experts van Jumbo en Vanderlande Industries uitgenodigd om te vertellen over hoe zij data analytics hebben toegepast in hun organisaties. (Meetup.com)