Overview

DTL006 – Data Survey 2018/2019

Driven by AI is de title van de Data survey 2019 afgenomen op de big data expo 2018. Dit jaarlijkse onderzoek geeftscherp weer wat de stand van Data Science in Nederland is. We praten met één van de initiatiefnemers van dit onderzoek Walter van der Scheer over de uitkomsten van dit rapport. We spreken over de trend die hij ziet, niet alleen in de boardroom maar ook op de werkvloer. En over AVG/GDPR in de praktijk. Wat komt hij wel en niet tegen bij GoDataDriven? En talent, hoe verkrijg je dat? Klopt het dat de markt voor Data Scientists verzadigd is en de markt voor Data Engineers nog volop in beweing?

En ja, ook hier 45 minuten was eigenlijk te kort, we zouden zo nog uren kunnen doorpraten. Daarom komen we zeker nog eens terug bij GDD, niet alleen omdat de koffie en ontvangst daar zo goed is (dank Sander), maar ook omdat GDD écht een speler is die midden in het Data Science speelveld staat.

 

Bio  Walter van der Scheer

Als Chief Marketing is Walter van der Scheer verantwoordelijk voor de marketing van verschillende consultancyboetieks binnen de Xebia Groep: GoDataDriven, Binx.io en Xccelerated.

Vanuit zijn ondernemende en oplossingsgerichte persoonlijkheid jarenlange en sales-en marketingmanagementervaring bij verschillende leidende technologiebedrijven, vertaalt Walter op een natuurlijke wijze organisatiebehoeftes naar technische oplossingen en vice versa.

Walter is (mede-)initiatiefnemer van onder meer Dutch Data Science Week, data-technologiefestival GoDataFest en het grootste data-onderzoek ter wereld, Data Survey.

 

Nieuws en shownotes

Handig om te vermelden dat het rapport te downloaden is op www.bigdatasurvey.nl en dat de website van GoDataDriven is: https://godatadriven.com

https://www.deingenieur.nl/artikel/tata-steel-onderscheiden-voor-data-analyse?fbclid=IwAR3PLTKRKTbRRVXZ4XKP-dfUqC4UBKr6QEn_a34WUuUWeuWhSe6Erv77m4k

http://www3.weforum.org/docs/WEF_4IR_Beacons_of_Technology_and_Innovation_in_Manufacturing_report_2019.pdf

 

Mijn nieuwtje is de overname van Data Artisans (de ontwikkelaar van Flink) https://www.dealstreetasia.com/stories/alibaba-acquires-berlin-based-data-artisans-for-103m-report-116452/

De graduation van Airflow naar het toplevel domain van Apache, de open source foundation: https://blogs.apache.org/foundation/entry/the-apache-software-foundation-announces44

uitleg Apache Flink vs Spark

 

De Kettingvraag:

Hoe belangrijk is het dat binnen een organisatie iedere individuele medewerker op de hoogte is van de (on)mogelijkheden van kunstmatige intelligentie?