Overview

DTL011 – Smart071

Op 5 februari organiseerde Smart071 – het Tech voor de toekomst event. tijdens dit triple helix event werd er uitgelegd wat er bij bedrijven in de Leidse regio allemaal gebeurt op het gebied van digitalisering, big data analyse en sensortechnologie? Er was een marktplaats met oplossingen en studenten presenteren de lopende MKB-projecten van Smart071. De Dataloog hield interviews met bedrijven, docenten en de organisatie om erachter te komen wat MKB bedrijven succesvol maakt in de digitale nieuwe wereld! Kijk op www.dedataloog.nl voor shownotes en https://www.economie071.nl/smart071/ voor meer informatie over dit event.

Het project Smart071 van Economie071 is klankbord en sparringpartner voor mkb-bedrijven en heeft hen het volgende te bieden:

  • Ondernemers worden doorverwezen naar experts en leveranciers van oplossingen. Hierbij wordt het netwerk van Economie071 ingezet.
  • Ondernemers worden verbonden met (semi-)publieke organisaties in de Leidse regio die kunnen fungeren als potentiële opdrachtgever.
  • In de gefaciliteerde innovatietrajecten wordt een commercieel veelbelovend, technisch haalbaar businessconcept, inclusief businesscase ontwikkeld en een eerste prototype/demo.
  • Bij deze trajecten wordt intensief samengewerkt met studenten ingezet van Hogeschool Leiden (van de minor sensortechnologie en datamanagement).

De dataloog praat met de organisatie van Smart07.

 

Joris Castermans

 

Joris Castermans is zelfstandig innovatie adviseur vanuit zijn bedrijf Castermans Connected en Projectleider van Smart071. Hij helpt organisaties met een integrale aanpak hun volgende generatie, slimme en internet verbonden business te ontdekken en te ontwikkelen. Joris richt zich al sinds 2011 op innovatie en new business development in het domein van ‘Internet of Things’ (IoT).

 

 

Martijn van Pelt

 

 

 

Martijn van Pelt (41) is ruim 20 jaar ondernemer in de ICT. Met zijn bedrijf Interpulse helpt hij organisaties bij digitalisering en het slim inzetten van technologie. Met veel klanten in het MKB, van klein tot groot, maar ook in non-profit, gemeente en diverse ministeries heeft hij met zijn 24-koppige team veel ervaring op het gebied van data en hoe dit voor organisaties tot bruikbare inzichten kan leiden. Martijn is lid van VNO-NCW en actief in het regionale bestuur, daarnaast coacht hij startende ondernemers en is zijn bedrijf een plek waar HBO studenten ruim baan krijgen om af te studeren.

 

 

 

Nieuws

Europa loopt achter financial times introductie 5G

https://www.ft.com/content/650d3bf8-1e32-11e9-b2f7-97e4dbd3580d

Mooie filmpje wilt u een mobiele telefoon

 

 

Quantum computing en de leidende rol van NL

Mijn nieuws/eyeopener waar ik over vertel had betrekking op de interessante presentatie die Charles Marcus gaf tijdens de recente Bilderbergconferentie van VNO-NCW. Hierbij een link naar zijn profiel op de Microsoft website: https://www.microsoft.com/en-us/research/people/chmarcus/

 

IBM toont quantum computer op CES

De keynote van IBM op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas stond met één innovatie ver af van de gemiddelde consumentenlaptop: IBM Q System One, een universal approximate quantum computing system ontworpen voor onderzoeksdoeleinden.

https://www.computable.be/artikel/achtergrond/technologie/6545955/5742033/ibm-toont-op-ces-zijn-eerste-quantumcomputer.html

 

De samenwerking tussen de TU Delft en het Niels Bohr Institute op het gebied van onderzoek naar de Quantum computer doelde ik op, deze samenwerking is ook benadrukt door de aanwezigheid van het Koningspaar tijdens de ondertekening. De Nederlandse professor Leo Kouwenhoven speelt hier een belangrijke rol. Over Leo en zijn team is een interessante docu gemaakt door de VPRO, die op 4 februari is uitgezonden op NPO 2, Teledoc: De race – https://www.vpro.nl/programmas/2doc/2019/de-race.html

 

Podcast Bilderbergconferentie

Leuke podcast die is verschenen voorafgaand aan de Bilderbergconferentie, waarbij onder andere interessante AI voorbeelden langskwamen. De case rond Seedlink, waarbij werkgevers en sollicitanten gematcht worden op basis van spraak, spreekt tot de verbeelding. https://www.vno-ncw.nl/podcast x