Overview

De Dataloog doet dagelijks verslag van de Dutch Data Science week. Vandaag is het SAS Analytics Forum, 900 aanwezigen krijgen updates van de laatste tools en use cases van het SAS platform. Maar wat is SAS nu eigenlijk, waarom is het een platform en voor welke use cases kun je het wel en niet gebruiken? We spreken met Jos van Dongen en Rik de Ruiter over SAS, over DDSW en over wanneer het wel en niet interessant is voor gebruikers.

 

Rik de Ruiter

Rik de Ruiter is een analytics consultant bij SAS en is ervaren in het ondersteunen van grote organisaties met tailor-made analytics oplossingen. Inmiddels heeft hij meerdere data science projecten gedaan in uiteenlopende industrieën. Daarnaast is hij actief in de Meetup community in Amsterdam.

Jos van Dongen

Jos van Dongen is een ervaren consultant, auteur, spreker en analist. Jos is sinds 1991 betrokken geweest bij een groot aantal Business Intelligence (BI) en Data Warehouse  projecten. Hij is de (co-)auteur van 3 hoog gewaardeerde boeken op het gebied van (open source) BI en tientallen artikelen in diverse vakbladen. De afgelopen jaren was hij de lead architect voor analytische oplossingen in diverse organisaties, zowel profit als non-profit. Jos spreekt regelmatig op nationale en internationale conferenties over nieuwe ontwikkellingen in BI, Analytics en (Big) Data Science. Sinds 1 mei 2013 maakt Jos als principal consultant deel uit van het customer advisory team van SAS Nederland met als focus gebieden Big Data Management & Analytics.

 

Shownotes

Machine Learning with SAS Viya op Coursera: https://www.coursera.org/learn/machine-learning-sas?

SAS University Edition: https://www.sas.com/en_us/software/university-edition.html

SAS Visual Data Mining & Machine Learning, incl free trial: https://www.sas.com/nl_nl/software/visual-data-mining-machine-learning.html