Overview

Het nieuwe paradigma is niet het draaien van apps op een Cloud server. Nee het nieuwe paradigma is Serverless. Simpelweg betekent dit dat je als Data Scientist niet meer je zorgen hoeft te maken met wat er aan de achterkant van je code gebeurt. Het in productie brengen, draaien en nog beter het opschalen van je app wordt overgedragen aan de Cloud. Er is geen server, alleen nog maar een framework waarin je de applicatie draait. Hierdoor wordt Data Science Simpel.

Het paradigma van Serverless heeft grote gevolgen voor de rollen in een Data Science project. Denk eraan dat ML engineering niet meer nodig is. Maar van de vorige Dataloog opname met Erwin Huizinga hadden we al geleerd dat AutoML de rol van de Data Scientist al zal veranderen. Kortom, het paradigma van serverless kan een grote invloed hebben op de behoefte die de arbeidsmarkt heeft aan Cloud Engineers, ML Engineers en Data Scientists

We praten in deze Dataloog met Wietse Venema van binx.io  Hij heeft zijn visie op de technologie en de impact van de serverless. Lex was is niet vaak excited maar stiekem deze keer toch best wel. Of was dat nu omdat Walter deze keer aan de knoppen zat in plaats van Jurjen.