Overview

Je kunt de krant nog niet open slaan of er staat wel een artikel in over Artificiële Intelligentie in relatie tot ethiek, transparantie of het overnemen van onze banen. Goed dat media schrijft over een technologie die niet meer uit ons leven weg te denken is. Niet goed dat de media van AI een hype gemaakt heeft.  In deze uitzending gaan we dieper in op drie trends die we in ons werkveld zien:

  1. Veel wordt geschreven over AI en Data Science maar niemand weet nu echt wat het verschil is en waarom dat van belang is
  2. Veel bedrijven voelen de urgentie om iets te gaan doen met AI anders lopen we achter op de concurrenten, maar is dat ook echt zo?
  3. Bedrijven kennen ervaren een drempel om te beginnen met AI vanwege privacy ethische beren op de weg.

We gaan in gesprek met Dana Hakman van Dataiku en Stephanie Visser van Microsoft. We leggen uit wat we in ons werkveld wel en vooral ook niet als AI beschouwen. We bespreken de 6 punten van Ethisch verantwoord omgaan met AI die Microsoft opgesteld heeft. En we kijken naar hoe de drie genoemde trends van invloed zijn op de projecten die we in het werkveld tegen komen.

 

 

 

Daka Hakman (links) en Stephanie Visser (Rechts)

Stéphanie Visser

Stéphanie is Software Engineer bij Microsoft en werkt aan de ontwikkeling van autonome voertuigen. Hierbinnen richt ze zich specifiek op het operationaliseren van machine learning. Met een achtergrond in zowel hospitality management als technologie, benadert Stéphanie technologie discussies en ontwikkelingen altijd vanuit een perspectief waarin de mens centraal staat. Naast haar passie voor technologie en responsible AI, maakt Stéphanie theaterproducties en is ze veel op de klimwand te vinden.

Dana Hakman

Dana is Sales Engineer bij Dataiku waar ze samenwerkt met klanten en partners om waarde te creëren uit Enterprise AI. Als Sales Engineer geeft Dana technisch advies over het strategisch inzetten van Data Science in de organisatie. Dana doet dit binnen Europa en komt bij commerciële bedrijven, financiële instellingen en de publieke sector over de vloer. Door haar interdisciplinaire achtergrond in Liberal Arts and Sciences is Dana gepassioneerd om de brug te slaan tussen Alfa en Bèta. 

Daarnaast staat Dana graag op het voetbalveld, is ze in de boekwinkel te vinden en reist ze samen met haar camera de wereld rond. 

shownotes

 

Zie hier de link  The Future Computed (met die 6 principles erin) :

https://blogs.microsoft.com/blog/2018/01/17/future-computed-artificial-intelligence-role-society/