Overview

In aflevering 12 van seizoen 2 gaan we het gesprek aan met Mark Bakker, regional lead Benelux bij H2O.ai. Het thema van deze uitzending is Whitebox Auto ML.

Geautomatiseerde machine learning modellen

H2O.ai is de ontwikkelaar van DriverlessAI, een platform welke AI en ML toegankelijk maakt voor iedereen door geautomatiseerd Machine Learning modellen te ontwikkelen. Hebben data scientists dan straks geen werk meer? Dat zal zo’n vaart niet lopen, aldus Mark. “ik geloof sterk in dat data science werk geautomatiseerd kan worden, zodat er voor data scientists zelf meer tijd beschikbaar komt om zich te richten op speur-en ontwikkelwerkzaamheden.”

Wat betekent Driverless AI?

Driverless wil ook niet zeggen dat je zelf geen inzicht hebt in wat er precies onder de motorkap gebeurt. Dat maakt het product namelijk zo waardevol: in elke stap van het proces kan je zelf de code induiken om te begrijpen hoe de modellen zijn getraind. Je kan zelfs de controle overnemen en de modellen zelf doorontwikkelen en aanpassen.

Waarom deze aflevering met Mark Bakker van H2O luisteren?

In deze uitzending legt Mark Bakker uit hoe AutoML precies werkt, wat de verschillen zijn met andere tools die het data science proces beheersbaar maken. Ook geeft Mark een helder inzicht in welke onderdelen van het proces H2O.ai met zijn producten nu al kan automatiseren. Ook staan we uitgebreid stil bij de business case; heb je met H2O.ai geen data scientists meer nodig of juist wel? Ten slotte bespreken we ook de andere producten van H2O.ai waaronder de integratie met Spark, Sparkling Water, en het AI-platform voor business users, Q.

Over Mark Bakker

Mark Bakker heeft een achtergrond als analist. Na een periode in het commerciële vastgoed gewerkt te hebben maakte hij de overstap naar softwareontwikkelaar SAS. Hier ontwikkelde Mark zich tot regio lead AI voor België, Frankrijk en Nederland met een focus op toepassingen van beeldherkenning en AI in sport.

Shownotes: