Overview

Ict-vaktitel Computable, podcast De Dataloog en de Hogeschool van Amsterdam reiken dit jaar voor de tweede keer de Dutch Applied AI Award uit.Inzendingen voor de Dutch Applied AI Award 2021 moeten beschreven worden via drie criteria: de toepasbaarheid, de uniekheid en responsibility. Voor de toepasbaarheid (applied ai) geldt in hoeverre de oplossing al geïmplementeerd is, het gebruikt wordt door de beoogde doelgroep en hoe groot het aantal (potentiële) klanten of mensen is dat met deze innovatie direct of indirect wordt geholpen. De uniekheid gaat over in hoeverre de innovatie de enige in zijn soort is, het nooit eerder op de markt is gebracht en het doel van de innovatie kan niet op een andere manier worden behaald. Bij responsible ai draait alles om zaken als transparantie, privacy, fairness, et cetera.
In deze uitzending krijgen we 5 pitches te horen van de 5 eerste kandidaten  BAM Infra, Jungle AI met Canopee als product, Councyl, Neurolytics en Semi Technologies met hun product Weaviate.

De winnaar van de Dutch Applied AI Award 2021 wordt op 2 november 2021 tijdens de Computable Awards 2021 bekend gemaakt.

Hosts

Guest