Overview

Je doet de deur dicht en draait de sleutel om. Het zou het begin kunnen zijn van een spannend verhaal. Hoewel dat laatste klopt, is de eerste zin toch niet juist. Want in deze aflevering van De Dataloog praten we met Bart Klaver, Managing Director van Clay Solutions – A SALTO Group Company, oftewel Clay Solutions. Dit softwarebedrijf maakt een cloud-based access control solution, oftewel sloten die je zonder traditionele sleutel kan openmaken en die op afstand ingesteld kunnen worden.

Bart praat in deze uitzending met hosts Lex Knape en Walter van der Scheer over de manier waarop zijn organisatie, als onderdeel van Salto Systems, razendsnel aan het opschalen is en een nieuwe standaard neerzet voor toegangsbeheer. Wekelijks verwerkt Clay Solutions 3,8 miljoen deuropeningen. Met haar connected toegangssystemen verzamelt Clay dan ook enorm veel gegevens over het open-en sluitgedrag, maar ook over de kwaliteit van een installatie. Verder stelt Clay gebruikers in staat om het toegangsbeheer op afstand in te stellen. Handig als jij als vakantieganger een vakantiehuisje hebt geboekt en je zonder langs de receptie te gaan met een app je huisje kan betreden.

Aan bod komen de infrastructuur, de dataverzameling vanaf de edge, de toepassingen en de nieuwe mogelijkheden die ontstaan als je afstapt van het conventionele sleutel-slot systeem. Wat ons betreft is Clay Solutions een voorbeeld van een internationale scale-up met Nederlands wortels die een traditionele markt op zijn kop weet te zetten met slimme toepassingen.