Overview

Tijdens de Data Insights Conference schoven Menno Burger, manager Business Transformation Services, en Erik Beijer, Lead Consulting Business Data Solutions, beide van SLTN, aan bij De Dataloog.

We hebben het over de kritische succesfactoren voor het verbeteren dienstverlening op basis van data, specifiek binnen de overheid. Zo heeft de Gemeente Den Haag een aantal jaren geleden besloten meer informatie gestuurd te willen gaan werken om meer inzicht te hebben over alle processen en de informatie daaruit te gebruiken om beter te kunnen voorspellen en de dienstverlening aan de burgers te kunnen verbeteren.

Menno en Erik vertellen dat de complexiteit en diversiteit van beleidsplanning en lokale taken, het noodzakelijk maken voor gemeenten om te sturen op basis van feiten en data. Maar hoe meet je als gemeente nou de effectiviteit van het beleid tijdens de uitvoering? En hoe ga je als organisatie om met de kwaliteitseisen die gemeenten stellen aan de dat? Erik geeft inzicht in de key performance indicatoren (KPI’s) die de gemeente hanteert en hoe zij de prestaties inzichtelijk maken via dashboards.