Overview

Hoe krijg je een grote organisatie bottom up data-gedreven aan het werk? Dat is een vraag die onze luisteraars wel vaker aan ons stellen. Bol.com heeft daar het antwoord op, niet alleen als product in hun shop maar als geïmplementeerd framework binnen de organisatie! Studiebol.com!

 

Binnen bol.com hebben Frans Poldervaart en Willem Bekkers samen met hun team een data maturity en data literacy framework geïmplementeerd. Ze werken met data coaches die alle afdelingen helpen in de data gedreven manier van werken. Ze starten met een scan om te zien hoe een team scoort en bepalen waar een team op wil groeien. Daarna starten we een traject van 3 maanden begeleiding om een team te laten vlammen en door te groeien in de volwassenheid. Aan het eind voeren we weer een scan uit om de score te bepalen.

 

Daarnaast hebben wij een data literacy programma gestart om iedereen online op te leiden in het lezen, spreken en schrijven van data. Dit kan op individueel niveau maar wij helpen ook hele teams om te bepalen of de mix in een team klopt. Waar staat iedereen nu en mist een team bijvoorbeeld BigQuery vaardigheden. Zelfs data literacy guru Ben Jones is onder de indruk van zo’n compleet programma.

 

In deze opname vertellen Frans en Willem uitgebreid over het opzetten van hun framework en hoe zij binnen bol.com afdelingen helpen met data literacy!

Zie meer info en hier