Overview

Hoe ontwikkelt de ABN zich van  een bedrijf met veel kantoren naar een data gedreven onderneming?

ABN heeft gekozen data naar de medewerkers te brengen zodat zij fact-based kunnen opereren. Om dit te bereiken heeft men gekozen om de data te visualiseren via microsoft PowerBI. Hiertoe zijn 5 stappen gedefinieerd die medewerkers en luisteraars helpen:

1.     Data engineering

2.     Data modellering

3.     Data visualisering

4.     Beheer

5.     Implementatie en gebruik begeleiding

Wij bespreken ook de variatie in de 5 punten per afdeling. Sommige kleine afdelingen doen alles, andere afdelingen maken gebruik van excellence teams die toegang hebben tot datalakes.

De digitalisering en het gebruik van data binnen ABM Amro zorgt ervoor dat kennis omtrent data ontzettend belangrijk is. Niet iedereen kan zo maar bij verschillende tools en datasets en daar zijn certificering voor bedacht.

In deze podcast hebben wij Ben de Jong Enterprise advisor data visualisation & BI. Ben gaat in op deze verandering en waarom dit nodig is.

De Dataloog produceert een podcast serie over hoe opleiding van diverse rollen in de organisatie kan ondersteunen bij digitalisering. We praten over de Analytics Translater, de Data Engineer en de Data Scientist. Deze serie wordt mogelijk gemaakt door computrain. Wil je meer weten over hoe medewerkers in jouw organisatie de stap naar fact-based werken kunnen maken, kijk dan ook op computrain.nl.