Overview

Data en analytics spelen een steeds belangrijkere rol voor het creëren van de IC van de toekomst. Tijdens SAS Innovate spreken hosts Jurjen en Walter met Michel van Genderen en Antonie Berkel. Michel is internist intensivist bij Erasmus MC en de co-founder van de Datahub. Antonie is technisch verantwoordelijk voor de accounts van SAS binnen de overheid en de gezondheidszorg. 

In deze aflevering vertelt Michel van Genderen hoe hij zich inzet om de IC van de toekomst vorm te geven als plek waar zorgprofessionals met plezier werken en optimaal worden ondersteund door technologie. Vanuit zijn praktijkervaring legt Michel uit hoe het ziekenhuis data beschikbaar maakt vanuit verschillende systemen om hiermee mensgerichte innovaties te ontwikkelen die als doel hebben om de werkdruk van de zorgprofessional te verlagen en kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen leveren met de capaciteit die nodig is. Antonie gaat in op het belang van datagedreven zorg en de synergie tussen de medische en technische wereld.

De Dataloog is de onafhankelijke Nederlandstalige podcast over data & kunstmatige intelligentie.

Hier hoor je alles wat je moet weten over de zin en onzin van data, de nieuwste ontwikkelingen en echte verhalen uit de praktijk. Onze hosts houden het altijd begrijpelijk, maar schuwen de diepgang niet.

Vind je De Dataloog leuk? Abonneer je op de podcast en laat een review achter.