Overview

In deze aflevering opgenomen tijdens SAS Innovate, gaan we in gesprek met Sophie van Nevel, Global IT Lead Data & Analytics bij Bekaert en Joeri van Vooren, Account Executive bij SAS. 

Als wereldmarkt- en technologisch leider in staaldraadtransformatie en deklagen, wil Bekaert productieprocessen in fabrieken over de hele wereld met data ondersteunen en efficiënter maken. In deze aflevering leer je hoe de datastrategie en geavanceerde analytics-initiatieven waarde creëren in de productieprocessen bij Bekaert.

Sophie en Joeri nemen hosts Jurjen en Walter mee in de wereld van Bekaert, De organisatie heeft een lange historie als het aankomt op de toepassing van staaldraden. Deze toepassingen variëren van versteviging van autobanden en de verzekering van champagnekurken in de fles, tot complexe producten als liftkabels en kabels om windturbines op hun plaats te houden. Om ook haar leidende positie in de toekomst te behouden, zet Bekaert nu vol in op een digitale strategie.

Sophie vertelt over de manier waarop Bekaert kwalitatieve data inzet om betere producten te ontwikkelen en sneller beslissingen te nemen. Daarnaast legt Sophie uit op welke manier Bekaert dataplatformen beschikbaar stelt om bijvoorbeeld het productieproces te verduurzamen. Joeri licht vervolgens toe op welke manier SAS een bijdrage levert met advanced analytics voor productieoptimalsatie.

Deze aflevering is een must voor iedereen met interesse in de ontwikkelingen binnen de industrie en verduurzaming.