Overview

In deze aflevering bespreken we holografische visualisaties en de toepassingen voor onder meer verkeersveiligheid, bouw, predictive maintenance en de gezondheidszorg. Te gast zijn Michel Tszfaldet, oprichter van Tekle Holographics, en Jos van Dongen, data en analytics adviseur bij SAS.

De Nederlandse start-up Tekle Holographics biedt een platform voor volumetrische visualisatie. Hiermee bieden ze de ‘monitor van de toekomst’ die gebruikers onderdompelt in een volledige 3d visualisatie. Het platform van Tekle combineert slimme innovaties met eigen ontwikkelde technologie voor onder meer compressie en rendering van beelden.

Nadat we zijn bekomen van het wow-effect van de technologie, duiken we in de toegevoegde waarde van deze unieke Human Machine Interface. We bespreken hoe het platform datapunten vrijwel real-time omzet in een volumetrische weergave waar je als gebruiker doorheen kan lopen en op detailniveau op kan inzoomen. Door geo-data te combineren met bijvoorbeeld sensor data afkomstig van camera’s en surveillanten op straat, is het mogelijk om vanuit een digital twin van de stad crowd management te organiseren.

Luister deze aflevering om te leren hoe volumetrische visualisaties een realistische digital twin van de werkelijkheid geven en op welke manier AI-modellen deze weergave kunnen verrijken met real-time informatie.