Overview

We gaan het gesprek aan met Bob van Luijt van Weaviate. Natuurlijk praten we over de laatste ontwikkelingen binnen zijn bedrijf en de laatste innovaties in de vector-gebaseerde database Weaviate.

In de basis is Weaviate gestoeld op het open-source bedrijfsmodel. Bob legt uit wat voor soorten open-source producten er zijn en welke soorten smaken er zijn voor licenties. Open-source kan een uitstekende manier om een organisatie op te bouwen waarin de snelheid van productontwikkeling een belangrijke rol speelt, net als samenwerken. Vanuit zijn ervaring geeft Bob een inkijkje in de mogelijkheden om een verdienmodel te ontwikkelen met een open-source product.

Inmiddels heeft Weaviate een zeer actieve community en een kernteam van bijna 30 mensen. Bob legt uit op welke manier Weaviate het open-source model inzet om getalenteerde collega’s te werven.

Ben je benieuwd op welke manier open-source als organisatiemodel kan leiden tot succesvolle innovatie en een schaalbaar verdienmodel? Luister dan naar deze De Dataloog!

In de aflevering deelt Bob verschillende bronnen. Hieronder een aantal links naar relevante achtergrondinformatie:

Artikel: Why the business model of open-source works
Boek: Ask you developer
Boek: Crossing the chasm