Overview

In de vierde aflevering van onze serie over predictive maintenance, verkennen we het gebied van prognostics. We spreken met professor Tiedo Tinga van de Universiteit Twente en de Nederlandse Defensie Academie, samen met professor Mariëlle Stoelinga als cohost.

Prognostics is een technische discipline die zich focust op het voorspellen van de levensduur van componenten en systemen. In deze aflevering duiken we in de essentie van prognostics en hoe het wordt toegepast. We onderzoeken hoe deze techniek het tijdstip voorspelt waarop een systeem of onderdeel niet langer zijn beoogde functie kan vervullen, vaak door een storing.

Onze gasten gaan in op de verschillende algoritmen die gebruikt worden in prognostics en de rol van kunstmatige intelligentie (AI) in dit proces. We bespreken de complexiteit van deze algoritmen en hun bijdrage aan het verbeteren van voorspellingen.

Een interessante use case in deze aflevering betreft de toepassing van prognostics op het landingsstel van een defensiehelikopter. We bekijken hoe het slijtagepatroon van de schokbrekers is geanalyseerd op basis van landingen en vlieguren, en wat dit heeft opgeleverd in termen van onderhoud en kostenbesparing.

Deze aflevering biedt een diepgaand inzicht in prognostics en hoe deze technologie de benadering van onderhoud en levensduur van componenten kan beïnvloeden, met praktische voorbeelden uit de industrie.

Guests