Overview

DTL014 – Vertica en de Technologie achter Column Store Databases

Column Store Databases (CSD) zijn wellicht onbekend, maar bij de grote Tech bedrijven zeker niet onbemind, zo ook Vertica. De technologie achter CSDs is dat ze niet rij maar kolom georiënteerd zijn wat ze sneller en compacter maakt. Vertica is één van de belangrijkste leveranciers van deze technologie. Daarbij hebben zij de Machine Learning toolkit in de database draaien in plaats van op een apart platform wat het geheel nog sneller en efficiënter maakt.
De Dataloog praat met Erikjan Franssen over de technologie, de meerwaarde hiervan voor grote maar ook kleine bedrijven. Bovendien geeft Erikjan ons een goede inkijk in de business modellen achter tech software. Wat hebben we weer veel geleerd deze uitzending!
En uiteraard de kettingvraag welk type business model het beste aansluit op SAAS platforms.
Een top uitzending die het beluisteren meer dan waard is. Zie ook de shownotes op www.dedataloog.nl

ErikJan Franssen 

ErikJan (36) is CEO Sales EMEA van Vertica. Hij heeft onderhand 10+ jaar ervaing in het verkopen van data gedreven oplossingen voor klanten. ErikJan heeft een achtergrond in HBO sales en informatica. Erikjan is uniek in dat hij de fijne Amerikaanse kneepjes  van het sales van op een Europese manier kan toepassen. Hij heeft passie voor technologie oplossingen en kan die sterk vertalen naar meerwaarde voor het bedrijf. Hij heeft de kracht om zijn sales team te laten excelleren. Dat Erikjan bovenal een vriendelijke vent is met een gunfactor blijkt wel uit de uitzending!

 

 

 

 

 

shownotes en nieuws

De eerste training dataset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

biased datasets risk assessment

https://www.propublica.org/article/machine-bias-risk-assessments-in-criminal-sentencing 

 

Paper column store databases >http://db.csail.mit.edu/projects/cstore/vldb.pdf