Overview

DTL016 – Hoe bereid je je voor op de Data Science Career Fair

Op 11 maart aanstaande is de Amsterdam Data Science (ADS) & Big Data Alliance (BDA) Career Fair. Het doel van deze Data Science Career Fair is om studenten de mogelijkheid te bieden om in contact te komen met bedrijven die op zoek zijn naar werknemers en zomerstudenten in data science (gerelateerde) functies. Wat kun je als huidige student verwachten van je werkzaamheden als data science (consultant)?Hoe maak je als aankomend data scientist indruk op een recruiter of consultant? De Dataloog legt uit welke tools en competenties jij moet hebben om indruk te maken. Welke skills zoeken die bedrijven bij jou ? En wat heb al wel in je toolbox en wat wellicht nog niet?

De Dataloog spreekt met Giovanni Lanzani, Chief Science Office bij GoDataDriven over wat hij ervaren heeft als consultant gestapt uit de academische wereld na zijn PhD. We praten over wat hij zoekt in studenten als aankomend data scientist, over 80/20 regel, assessments en alles wat je moet weten om je goed voor te bereiden op de Career Fair.

Kortom, onze uitzending is de ultieme voorbereiding voor jouw eerste stap in je carriere!

Zie ook https://amsterdamdatascience.nl/event/ads-bda-career-fair/

 

Datum : 11 maart 2019

Tijd: 15:00 – 19:30

Locatie: VU University Amsterdam

Adres: De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

 

Bio Giovanni Lanzani

Giovanni Lanzani is Chief Science Officer & Director of Learning and Development bij GoDataDriven. Hij heeft een PhD aan de Universiteit Leiden behaald door de eigenschappen van DNA te gaan studeren.

Giovanni is verantwoordelijk voor de learning journeys propositie van GoDataDriven waardoor zijn passies samen komen: het leren van nieuwe technologieën aan mensen, de coaching, en de begeleiding van mensen tijdens use cases.

Giovanni spreekt graag voor groter publiek en heeft in Amsterdam, samen met zijn collega Vincent, de PyData conferentie en meetup gestart.