Overview

DTL016bonus –  Start je carriere als ZZP Data Scientist met behulp van het Worksuite Platform

Nu met de career fair in zicht waar vooral grote bedrijven en consultancies aanwezig zijn, kun je je ook afvragen of je wellicht voor jezelf zou willen werken ZZPen. Het vak Data Scientist leent zich namelijk prima voor het zelf organiseren van eigen projecten, flexibel samenwerken met anderen en zelf je eigen pad creeeren. Echter, als je data op je CV hebt staan wordt je onherroepelijk door diverse headhunters gebeld voor klussen. Mijn (Jurjen) ervaringen met recruiters zijn niet al te best als het gaat om de inhoudelijke sparring /coaching en als het gaat om tarieven. Nu is er Worksuite, Worksuite is een platform waar Data Scientst zich kunnen inschrijven op Data Science projecten zonder tussenkomt van de recruiter. Dit is niet alleen financieel voordelig, maar ook breekt het de markt open, geeft dit transparantie over de echte kwaliteit van de Data Scientist en de echte projecten van de opdrachtgever.

De Dataloog spreekt met Derk Disselhoff over Worksuite, de ZZP wereld, de skills die je nodig hebt om te werken als Data Scientist. En uiteraard de mismatch tussen de PhD en het HBO … als altijd weer.

Kortom, voor je naar de career fair gaat zou je toch deze Dataloog nog even moeten luisteren.

Owja wil je weten waar onze luisteraars vandaan komen, kijk dan ook even bij de shownotes op http://www.dedataloog.nl/uitzending/dtl016bonus-start-je-carriere-als-zzp-data-scientist-met-behulp-van-het-worksuite-platform/

 

 

Derk Disselhoff

Worksuite is opgericht door Derk Disselhoff (28). Toen hij 20 was startte hij samen met zijn oudere broer STOX Energy (een retailer van compressie sokken). Na het afronden van zijn studie Technische Bedrijfskunde besloot hij werkervaring op te doen in het bedrijfsleven. Hij werkte 3 jaar bij een detacheerder, startte verschillende traineeship programma’s om talent te trainen en werkte het laatste jaar voor Quantillion, een Data Science Consultancy bedrijf. Daar is het idee voor Worksuite ontstaat. 

“De afgelopen jaren heb ik meegewerkt aan verschillende data science projecten en heb ik gemerkt dat consultants meer vrijheid willen in de keuze van de opdracht. Daarnaast heb ik de overtuiging dat veel tussenschakels in de flexbranche onnodig zijn en er ruimte ligt voor een nieuw platform waar werknemers en opdrachtgevers blij van worden.” 

Hier vind je meer informatie over Worksuite: www.getworksuite.com

 

Shownotes

HvA idolaad onderzoek beste onderzoek van hva

nieuwe hoofdkantoor microsoft