Overview

Predictive maintenance (PM) wordt wel als de holy grail van Data Science projecten gezien, omdat de waarde in geld, efficiency en kwaliteit van dienstverlening zo voor de hand ligt. In het vliegtuig onderhoud zou predictive maintenance eenvoudig te implementeren moeten zijn, want er wordt  wel eens gezegd dat vliegtuigen per vlucht 1Terrabyte aan data versturen naar de leveranciers bruikbaar voor onderhoud. Dat ligt echter niet zo makkelijk, blijkt in deze dataloog uitzending.

Ten eerste is Predictive maintenance meer dan voorspellen van wanneer onderhoud moet plaatsvinden aan een component. Je kunt het juist heel goed inzetten op het beter inplannen van je onderhoud in de operatie. Als je beter weet wat er aan onderhoud aan gaat komen kun je efficiënter je medewerkers inzetten en je voorraad spare parts beheersen. Ten tweede, om predictive maintenance echt van de grond te krijgen moeten data in aviation bedrijven ombouwen van compliance gericht naar added value. En tot slot moet de juiste software en tooling in huis gehaald worden.

In 2 delen nemen we je mee in de wereld van predictive maintenance: wat is het, hoe maak je de organisatie klaar, wat zijn de use case, welke data en algoritmes en natuurlijk de business case. In deel 1 praten we met Maurice Pelt onderzoeker bij de HvA op data mining in MRO en Sander de Bree Chief visionary van Exsyn over de stand van Predictive Maintenance in aviation.

 

Maurice Pelt – Senior onderzoeker en data steward van de HvA

Maurice Pelt is senior onderzoeker en data steward aan de faculteit techniek van de Hogeschool van Amsterdam. Hier heeft hij aan het onderzoek Data Mining in Maintenance Repair en Overhaul (MRO) gewerkt. Daarnaast werkt Maurice ook nog als track owner in de minor data science, uiteraard van de Predictive Maintenance track. Maurice heeft een achtergrond in werktuigbouwkunde en is ook een expert in supply chain management. Op dit moment werkt hij nog in het onderzoek naar de lerende steen.

 

Sander de Bree – oprichter en Chief Visionary at EXSYN Aviation Solutions.

Sander is the founder of Schiphol based EXSYN Aviation Solutions. EXSYN is active in more than 15 different countries, supporting airlines and MRO’s to adapt to an increasingly digital aviation industry.   EXSYN’s partners include amongst others KLM, Lufthansa Technik, Air Italy, Iberia, Vueling, ASL Aviation, Malaysia Airlines, Jetstar / Qantas and the Royal Netherlands Airforce. Within EXSYN, Sander spearheads business development and R&D activities within the company. Sander holds a degree in aeronautical engineering and is specialized in airworthiness data management, analytics and business administration. In addition to this he holds EASA certifications on human factors, IR part-m and IR part145

Boekje Data Mining for MRO

Data mining in MRO - small file

 

Shownotes en nieuws