Overview

Ieder Data Science project staat en valt bij de kwaliteit van de aangeleverde Data. Er wordt ook wel gezegd dat 80% van de tijd van een Data Science project in beslag neemt. Juist daarom is het van belang om een goede Data Governance structuur in je organisatie te imlementeren. Maar, wat komt daar dan bij kijken?

De Dataloog spreekt met Remco Meijer en Patric Schoenaker over data governance en het op orde krijgen van Data kwaliteit in de organisatie. We praten over use cases, algoritmes, governance en data architectuur. Kortom, een nuttige uitzending voor iedere luisteraar die begint met het op orde krijgen van zijn Data.

Natuurlijk hebben we aandacht voor de kettingvraag van Bob Huisman, die graag stelselmatig wil vaststellen dat de data kwaliteit op orde is bij de NS. Nou,  de hele uitzending gaat hierover.

 

Remco Meijer

Remco Meijer is interim (verander)manager die bij klanten zorgt voor de verbinding tussen mensen, processen en IT. Zijn kracht ligt in het vertalen van de strategische agenda van een organisatie naar concrete veranderstappen en het meekrijgen van de medewerkers op alle niveau’s. Hij combineert daarbij zijn expertise op het gebied van verandermanagement met inhoudelijke kennis van, en ervaring in data governance, data-architectuur en besturing.

 

Patric Schoenaker

De kracht van Patric zit in het combineren van alle aspecten van het managen van en omgaan met data, gecombineerd met de nodige privacy-kennis. Vanuit de praktijk, wetgeving, governance en besturing de juiste keuzes maken voor het omgaan met je data(-landschap) en mensen helpen de problematiek te doorzien en hierin de juiste keuzes te maken, is wat hem drijft.