Overview

In deze NLAIC special neemt professor Maarten Steinbuch ons mee op een toekomstverkenning van AI. We onderzoeken diverse routes en bespreken de impact van robotics op de technologie van de toekomst. Hoe ontwikkelt de invloed van algoritmes zich in de toekomst en wat merken wij daar als mens van?

 

We hebben het in de Dataloog veel gehad over het NU, over de tools die data scientists nu kunnen gebruiken, over mooie cases die we NU in NL zien ontwikkelen. We hebben eigenlijk nog weinig gesproken over waar algoritmes zich naar toe ontwikkelen. De meeste van onze luisteraars hebben de cassette tapes net wel of net niet meegemaakt maar zijn onderhand nu zeker tech-savvy. Maar de volgende generatie, hoe staat het daarmee?

Wat gaan zij meemaken aan ontwikkelingen op het gebied van
kunstmatige Intelligentie? De Nederlandse AI coalitie (NLAIC) wil in een serie podcasts de maatschappelijke impact van AI dichtbij brengen. Dat kunnen niet doen zonder te kijken naar de toekomst en ons dan af te vragen wat dat voor ons nu betekent.

In deze uitzending gaan we met met niemand minder dan prof Maarten Steinbuch praten over de ontwikkeling van AI de komende jaren. We  beginnen met het nu gaan dan snel over naar de verwachtingen die hij heeft over de verre toekomst en tot slot kijken we naar de gevolgen van de toekomst voor ons nu.