Overview

In deze special opgenomen op de beursvloer van de Big Data Expo, spreken Anouk en Walter met senior onderzoeker Marc Steen (TNO).  Recent publiceerde hij bij uitgever Routledge zijn boek Ethics for People Who Work in Tech. In deze aflevering bepreken we de vier principes van Ethiek voor ontwikkelaars en introduceert Marc verschillende gebruiksvriendelijke methoden om ethiek te integreren in innovatie- en ontwikkelingsprojecten.

Verder legt Marc uit waarom het nuttig is voor computer- en datawetenschappers, softwareontwikkelaars en ingenieurs, ontwerpers en anderen die betrokken zijn bij de ontwikkeling en implementatie van algoritmen en AI-systemen, hun mogelijkheden kunnen verbeteren om ethiek in hun projecten te integreren. Luister deze aflevering om te leren hoe je als technisch professional verantwoordelijkheid kan nemen voor ethiek. Je leert welke vaardigheden je nodig hebt voor ethische reflectie, onderzoek en overleg.

Wil je na het luisteren van deze podcast meer weten over ethiek voor technische professionals? Bestel het boek van Marc Steen hier: https://www.routledge.com/Ethics-for-People-Who-Work-in-Tech/Steen/p/book/9780367542436

20% Discount Available – enter the code FLA22 at checkout
Beschikbaar voor pre-order vanaf 7 oktober, het boek zelf komt beschikbaar per 28 oktober 2022.