Landing Page Minor Data Science

25 maart 2019

Landing Page HvA Minor Data Science

Omdat we op de HvA voornamelijk interne pagina’s hebben voor de minor, hebben we de landing paga voor de minor Data Science geplaatst op de Dataloog pagina. 

Wat je wil weten

Hieronder vind je de basis informatie over de minor zoals deze ook op Kies op Maat staat.

Wil je meer weten dan kun je bij de volgende paginas terecht:

Minor Data Science: maak jezelf woest aantrekkelijk voor de Nederlandse Arbeidsmarkt!

Big data is geen hype maar een dagelijks fenomeen. Per persoon produceren we vandaag meer data per minuut dan er totaal in 2008 werd opgeslagen. Via allerlei sensors in de openbare ruimte, in onze apparatuur en door het gebruik van smart mobile devices zenden we continu informatie naar geïnteresseerde bedrijven en partijen. Voorbeelden van gebruik van deze data zijn het onderhoud van treinen,elektriciteit sturing door slimme meters of aanbevelingen op websites voor producten die je echt moet hebben. Data Science is de discipline die uit deze enorme hoeveelheid data zinnige uitspraken haalt middels complexe algoritmes. We spreken van data science in een big data omgeving, omdat de hoeveelheid informatie die wordt opgeslagen zoveel is dat kennis halen uit de data moeilijk is: de enorme hoeveelheid gegevens moeten worden opgeslagen en omgezet in bruikbare informatie. Het doel van deze minor is studenten op te leiden tot junior data scientists die in staat zijn zelf een project aan te pakken voor een opdrachtgever. Ja, we gaan met échte opdrachtgevers en echte data vraagstukken aan de slag.

Binnen de minor kennen we 3 specialisatie tracks (1) predictive maintenance (2) data-driven Design en (3) Urban Analytics. Vanaf februari 2020 zal er een minor track op aviation capacity management gaan draaien. En we kijken ondertussen ook naar mogeijkheden voor logistiek.

Tijdens de minor leer je programmeren in R/Python, data opslag methoden, data analyse technieken(machine learning), en visualiatie technieken. Daarnaast hebben we een impact programma met oa: big data expo, hackatons, bitcoin en pizza&bier thema avonden.

 

AANPAK: WORK HARD PLAY HARD >> WORK HARD

De minor maakt gebruik van de High Impact Learning methodiek. Dit betekent dat we je wekelijks uitdagen om alles te geven. We maken gebruik van www.DataCamp.com dit is het meest gebruikte online learning platform voor Data Science, ook gebruikt door de Harvards van deze wereld. De eerste 10 weken leren we je de basis van Data
Science waarbij we je iedere week een challenge geven waar je uiteraard te weinig tijd voor hebt . Na 10 weken ga je zelf met een team aan de slag bij een bedrijf (bijvoorbeeld SUEZ, NS, JC ArenA, Port of Amsterdam) zelf werken aan een echte Data Science case binnen de door jou gekozen track. Je krijgt intensieve coaching en diepgaande kennis over wat er speelt binnen Data Science in jouw track. Je wordt dus specialist! Ook gaan we je na 10 weken (nu je de basis onder de knie hebt) onderdompelen in de wereld van Machine Learning en Artificele Intelligentie.

De minor wordt door studenten ervaren als een zware minor. Je bent zeker de eerste 10 weken 40 uur per week aan de slag met de minor. Je krijg namelijk een stoomcursus programmeren in de belangrijkste data science talen, zodat je de 2e 10 weken echt ervaring kunt opdoen als junior data scientist. Bedenk daarom goed of je echt in deze wereld wilt stappen of gewoon een leuke minor wilt volgen.

 

HACKATHON, THEMA AVONDEN, PIZZA EN BIER >> PLAY HARD

We werken hard maar jusit daarom kunnen we ook gave dingen doen. Wat doen we zoal:
• Jaarlijkse hackathon bij een groot bedrijf • Thema avonden waarin we met externe sprekers en borrels • Uitstapjes naar bedrijven en Big Data Expo • En alles wat jij zelf inbrengt!

DE DATA STUDIO: ONZE EIGEN PLEK WAAR BIG DATA HEERST

We zitten op een eigen afdeling, eigen ruimte met een eigen chill zone. Dit hebben we omdat we een intensieve minor hebben en gewoon gaaf zijn 😉. We hebben een community met alumni en jij hebt vast nog wel ideeen voor de dingen wie de nu nog
missen.

 

foto data studio

Week rooster:

Contact tijden

Een veel voorkomende vraag is hoeveel contacttijden de minor kent. Voor we hier een antwoord op geven, willen we aangeven dat we geen traditioneel onderwijs geven maar volgens het high performance learning systeem. Er zit dan ook een verschil in contact tijden en colleges. Per week heb je 8 uur echte colleges en 4 uur presentatie. Echter daarnaast hebben we 20 uur (2x 8 uur + 4 uur) werken in het station op locatie. Dat wil zeggen dat je geen college hebt maar wel aanwezig bent met je teamgenoten, de docenten en onderzoekers van het data station. Let dus op dat je niet rekent op 8 uur per week aanwezig bent, maar bijna fulltime.

Rooster

De kadans van de minor is 20 weken hezelfde. Drie dagen per week ben je op locatie van de HvA aanweizg

* maandag college dag, theorie uitleg

* dinsdag zelfstudie (onder begeleiding) in blok 1 en bij het bedrijf aan de slag met de bedrijfscase in blok 2

* woensdag werkcollege dag

* donderdag zelfstudie (onder begeleiding) in blok 1 en bij het bedrijf aan de slag met de bedrijfscase in blok 2

* Vrijdag wekelijkse presentatie van de challenge en challenge voor komende week in blok 1 en wekelijkse presentatie van de voortgang de bedrijfscase in blok 2

VOOR WIE: IEDEREEN MET PASSIE VOOR DAT DIE ECHT IETS WIL LEREN

De minor wordt in het Nederlands gegeven. Bij een internationale bezetting wordt de minor in het Engels gegeven. De materialen zijn Engelstalig, hierdoor is de minor ook geschikt voor Engelstalige studenten. In principe is deze minor vrij toegankelijk, echter de ervaring leert dat enige ervaring met het bewerken van data (bijvoorbeeld Excel/Access) gewenst is. we hebben 2 veriesten. Ten eerste willlen we alleen studenten die echt willen, wij als docenten geven alles om jou te ondersteunen en dat moet wederzijds zjin. De minor is zwaar, ect zwaar ~35 uur p/w/ Een tweede vereiste is dat je bekend moet zijn met een aantal basistechnieken uit de statistiek: distributies, gemiddelde, standaardafwijking, variantie, histogrammen maken. Indien dit ontbreekt raden we je aan voorafgaand aan de minor een statistiek cursus te volgen op DataCamp. TOELATINGSEISEN/ ROOSTER/CONTACTTIJDEN / BOEKEN Kijk hiervoor op de minorwebsite van de HvA.
CONTACTPERSOON Jurjen Helmus (J.R.Helmus@hva.nl )