Overview

Goed nieuws van Nederlandse bodem! MonetDB heeft een investering gekregen van ServiceNow. Dat alleen al is goed nieuws, maar nog leuker is het dat de Dataloog 17 oktober een uitzending van MonetDB in de agenda heeft. Kortom, heb je vragen of opmerkingen over MonetDB en of de investering, stel ze aan ons dan stellen wij deze aan hen!

 

MonetDB tot een bredere serviceverlening, zodat dat grote bedrijven flinke stappen kunnen zetten bij het versnellen en opschalen van hun digitale activiteiten. Daarnaast gaan beide bedrijven samenwerken om de open-source database-technologie van MonetDB in te bouwen in het Now Platform van ServiceNow. Deze krachtenbundeling zal de analysecapaciteit van het platform vergroten en grotere transactiesnelheden mogelijk maken voor de grootste gebruikers daarvan.

‘In de huidige wereld van digital business verwachten grote organisaties een steeds grotere responsiveness en snelheid van de applicaties waarmee ze werken’, zegt prof.dr. Martin Kersten, CEO en medeoprichter van MonetDB Solutions. ‘Dat vergt een nieuwe benadering van database-technologie. Daarom bouwen we nu samen met ServiceNow onze database-as-a-service-omgeving verder uit. MonetDB product innovaties op basis van wetenschappelijk onderzoek blijft onze kernactiviteit.’

‘We werken samen met de grootste organisaties ter wereld om digitale workflows te leveren die geweldige ervaringen leveren en de productiviteit verhogen’, zegt Pat Casey, CTO en senior vicepresident van DevOps, onderdeel van ServiceNow. ‘Wij stellen alles in het werk om met het Now Platform het meest innovatieve platform te kunnen bieden aan onze klanten. We investeren in MonetDB Solutions zodat we onze expertise in cloud automation met elkaar kunnen delen, waar de grootste bedrijven ter wereld profijt van zullen hebben.’

Over MonetDB Solutions

MonetDB Solutions is een spin-off van Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), het nationaal onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica. Het is het officiële ontwikkelings- en consultancybedrijf voor het opensource database-managementsysteem MonetDB, dat is gespecialiseerd in database-technologie voor bigdata-analyse en business intelligence. Vanuit MonetDB Solutions helpen toonaangevende onderzoekers softwarebedrijven met de ontwikkeling van geavanceerde applicaties voor specifieke markten, zoals telecom, health en onderwijs.

Over Centrum Wiskunde & Informatica

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is sinds 1946 het nationale onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica. Het is gevestigd op het Amsterdam Science Park en is Het instituut heeft 26 spin-of-bedrijven voortgebracht.

Over ServiceNow

ServiceNow, the ServiceNow logo, Now, Now Platform, and other ServiceNow marks are trademarks and/or registered trademarks of ServiceNow, Inc. in the United States and/or other countries.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over MonetDB Solutions contact op Ying Zhang (+31 6 2181 8447 / ying.zhang@monetdbsolutions.com) of kijk op www.monetdbsolutions.com.
=====================================