Overview

Pieter Boon verruilde een aantal jaar geleden Nederland voor Zuid-Afrika. Zijn ervaring met data en AI consultancy vertaalt hij vanuit Kaapstad naar waardevolle diensten en nieuwe data en AI producten die bijdragen aan de drie-eenheid people, planet, en profit.

In deze aflevering van De Dataloog gaan host Walter van der Scheer en kersverse co-host Carina Weijma in gesprek met Pieter over de Zuid-Afrikaanse maatschappij, ondernemerscultuur, kansen, en de verschillen met de Europese markt. Verder deelt Pieter zijn ervaringen en uitdagingen met het verwerven van een positie in een compleet nieuwe markt.

Ten slotte geeft Pieter een kijkje in de verschillende producten waar hij aan werkt, zoals een data-annotatieproduct, een tool om kennisdeling binnen bedrijven te vergemakkelijken en een product om het natuurbehoud te stimuleren.

In de uitzending refereren we onder meer naar een eerdere uitzending met Sensing Clues (https://dedataloog.nl/dtl-s2a10-datagedreven-dierenbescherming-met-sensing-clues/).

Andere handige links: