Overview

Voor uitzending 11 van seizoen 2 hadden Stéphanie en Walter een uitgebreid gesprek met Bob van Luijt. Hij is de oprichter van Semi.Tech, het bedrijf achter Weaviate. En als het aan Bob ligt, is Weaviate binnen een paar jaar de nieuwe standaard voor het opslaan van data.

Opschalen via Google en ING

In deze uitzending heeft Bob het uitgebreid over zijn carriere en de keuzes die hij heeft gemaakt om te komen waar hij nu staat met zijn opschalende start-up. Zo legt hij uit hoe een bezoek aan een expertgroepsessie van Google in San Francisco en een rapport van Bain & Company over de kosten van datapreparatie het zaadje hebben geplant voor Weaviate. Ook ING speelt hierin een belangrijke rol en niet alleen als early adopter.

Weaviate, het product van Semi.Tech is een open-source, GraphQL en RESTful API-toepasbare smart graph, gebaseerde op een mechanisme om graphs in te sluiten dat the Contextionary genaamd.

Weaviate maakt data-objecten snel en slim beschikbaar

In het kort komt het erop neer dat Weaviate data op een unieke manier opslaat en doorzoekbaar maakt. In plaats van data in een relationeel model op te slaan, krijgt bij Weaviate elk data-object eigen unieke coordinaten. De data zelf is semantisch te doorzoeken, wat betekent dat Weaviate data-objecten automatisch classificeert en op een intelligente manier met elkaar verbindt.

Wat denk jij – heeft Weaviate het in zich de nieuwe standaard te worden voor databases?

Meer informatie over Semi.Tech

Kijk voor meer informatie over Weaviate op de Weaviate documentatiepagina.

Weaviate is een open-source product. Bekijk de broncode van Weaviate op Github.

Bekijk hier een technische presentatie van Bob van Luijt over Weaviate.